Wat is een NFT?

Non-Fungible Tokens (NFTs) zijn een speciale groep van tokens (ERC721) die eigendom van een uniek object representeren. Je kunt NFTs niet aanpassen. Ze hebben altijd maar één eigenaar. Een NFT is een nieuw bestandsformaat. We leggen de eigenaar vast. waar kan worden vastgelegd wie de eigenaar is en de echtheid van een object kan garanderen met behulp van de blockchain. Het maken van NFTs wordt “minting” (van het engelse munt slaan) genoemd.

Uniek

Non-fungible tokens (NFT’s) zijn unieke, niet-uitwisselbare gegevenseenheden. Ze bevatten een stukje identificerende informatie waardoor ze te onderscheiden zijn van alle andere tokens. Geen twee tokens zijn hetzelfde. NFT’s kunnen niet worden verhandeld of ingewisseld tegen een gelijkwaardige koers. Ze kunnen niet worden opgesplitst in kleinere eenheden zoals valuta.

Bewijs van eigendom

Stel je voor dat je een tekenaar bent die digitale kunstwerken maakt voor bedrijven. Stel je nu voor dat jij je digitale kunstwerken online wilt verkopen. Om dit te bereiken, moet je een manier vinden om het eigendom van je stukken te markeren en te volgen, zodat kopers kunnen bewijzen dat ze originele stukken hadden en niet alleen een screenshot. Wat heeft het anders voor zin om je geld eraan uit te geven?

NFT Revolutie

Waar Bitcoin een revolutie op valuta heeft veroorzaakt, veroorzaakt NFTs een revolutie op kunst, media en muziek wereld. Artiesten hebben altijd gebruik moeten maken van distributeurs (platenmaatschappijen, streaming diensten en andere gecentraliseerde tussenpartijen) om hun objecten bij de consument te krijgen. Door middel van NFTs kunnen artiesten of producenten direct verdienen zonder tussenpartij voor de distributie van de rechten van het werk en de koper heeft meteen de garantie dat hij/zij eigenaar is.

NFT Trend

Er worden voornamelijk NFTs voor digitale kunst, muziek en verzamelobjecten in de huidige trend. In 2021 is de NFT mania toegeslagen en er is zelfs voor één enkele NFT ruim 69 miljoen dollar betaald.

Toepassingen

De toepassingen van NFTs zijn eindeloos. Er zijn nog markten die aangeboord kunnen worden. NFTs voor eigendomsbewijzen zoals je huis, auto en andere fysieke middelen. Dankzij de blockchain technologie zal er meer mogelijk gaan worden waarbij de kans op fraude nihiel is.


Laatste artikelen

BCM
Bitcoin Meester wat vanaf maart 2023 BCM heet, is een crypto exchange gevestigd in Aalsmeer. BCM is in 2017 opgericht en hebben op het moment van schrijven rond de 400.000 klanten. Het is één van de makkelijkste platformen in het …
Finst
Finst is een crypto exchange gevestigd in Amsterdam en opgericht in 2023 door voormalige werknemers van DEGIRO. DEGIRO is een online platform voor de handel in aandelen, etc. DEGIRO trekt met name veel bekendheid door o.a. de kosten extreem te …
Cryptojacking
In de afgelopen jaren is cryptojacking uitgegroeid tot een wijdverbreid probleem op het internet. Het is een vorm van cyberaanval waarbij de aanvaller de rekenkracht van jouw computer gebruikt om cryptocurrency te minen, zonder jouw toestemming. Dit kan gebeuren via …