Wat is een NFT?

Non-Fungible Tokens (NFTs) zijn een speciale groep van tokens (ERC721) die eigendom van een uniek object representeren. Je kunt NFTs niet aanpassen. Ze hebben altijd maar één eigenaar. Een NFT is een nieuw bestandsformaat. We leggen de eigenaar vast. waar kan worden vastgelegd wie de eigenaar is en de echtheid van een object kan garanderen met behulp van de blockchain. Het maken van NFTs wordt “minting” (van het engelse munt slaan) genoemd.

Uniek

Non-fungible tokens (NFT’s) zijn unieke, niet-uitwisselbare gegevenseenheden. Ze bevatten een stukje identificerende informatie waardoor ze te onderscheiden zijn van alle andere tokens. Geen twee tokens zijn hetzelfde. NFT’s kunnen niet worden verhandeld of ingewisseld tegen een gelijkwaardige koers. Ze kunnen niet worden opgesplitst in kleinere eenheden zoals valuta.

Bewijs van eigendom

Stel je voor dat je een tekenaar bent die digitale kunstwerken maakt voor bedrijven. Stel je nu voor dat jij je digitale kunstwerken online wilt verkopen. Om dit te bereiken, moet je een manier vinden om het eigendom van je stukken te markeren en te volgen, zodat kopers kunnen bewijzen dat ze originele stukken hadden en niet alleen een screenshot. Wat heeft het anders voor zin om je geld eraan uit te geven?

NFT Revolutie

Waar Bitcoin een revolutie op valuta heeft veroorzaakt, veroorzaakt NFTs een revolutie op kunst, media en muziek wereld. Artiesten hebben altijd gebruik moeten maken van distributeurs (platenmaatschappijen, streaming diensten en andere gecentraliseerde tussenpartijen) om hun objecten bij de consument te krijgen. Door middel van NFTs kunnen artiesten of producenten direct verdienen zonder tussenpartij voor de distributie van de rechten van het werk en de koper heeft meteen de garantie dat hij/zij eigenaar is.

NFT Trend

Er worden voornamelijk NFTs voor digitale kunst, muziek en verzamelobjecten in de huidige trend. In 2021 is de NFT mania toegeslagen en er is zelfs voor één enkele NFT ruim 69 miljoen dollar betaald.

Toepassingen

De toepassingen van NFTs zijn eindeloos. Er zijn nog markten die aangeboord kunnen worden. NFTs voor eigendomsbewijzen zoals je huis, auto en andere fysieke middelen. Dankzij de blockchain technologie zal er meer mogelijk gaan worden waarbij de kans op fraude nihiel is.


Laatste artikelen

Portfolio management
Het doel van dit artikel is je aan het denken te zetten over het opbouwen en beheren van je portfolio met crypto. Hieronder staan stappen beschreven over hoe je dit kunt aanpakken. Dit is echter voor iedereen verschillend en geen …
Risicomanagement
In het artikel over portfolio management hebben we het gehad over de SMART-manier van doelen stellen. Ongetwijfeld bevat jouw plan een toekomst met rendement! Dit rendement wil je uiteraard beschermen en dan is goed risicomanagement belangrijk. Een risico is een …
Hoe verstuur en ontvang je cryptocurrency?
Je hebt je eerste crypto’s gekocht bij een handelsplatform en wilt er een betaling mee doen of overmaken naar een andere wallet. Misschien heb je een NFT op het oog, of heb je via marktplaats iets moois gevonden en wil …