Wat is een NFT?

Non-Fungible Tokens (NFTs) zijn een speciale groep van tokens (ERC721) die eigendom van een uniek object representeren. Je kunt NFTs niet aanpassen. Ze hebben altijd maar één eigenaar. Een NFT is een nieuw bestandsformaat. We leggen de eigenaar vast. waar kan worden vastgelegd wie de eigenaar is en de echtheid van een object kan garanderen met behulp van de blockchain. Het maken van NFTs wordt “minting” (van het engelse munt slaan) genoemd.

Uniek

Non-fungible tokens (NFT’s) zijn unieke, niet-uitwisselbare gegevenseenheden. Ze bevatten een stukje identificerende informatie waardoor ze te onderscheiden zijn van alle andere tokens. Geen twee tokens zijn hetzelfde. NFT’s kunnen niet worden verhandeld of ingewisseld tegen een gelijkwaardige koers. Ze kunnen niet worden opgesplitst in kleinere eenheden zoals valuta.

Bewijs van eigendom

Stel je voor dat je een tekenaar bent die digitale kunstwerken maakt voor bedrijven. Stel je nu voor dat jij je digitale kunstwerken online wilt verkopen. Om dit te bereiken, moet je een manier vinden om het eigendom van je stukken te markeren en te volgen, zodat kopers kunnen bewijzen dat ze originele stukken hadden en niet alleen een screenshot. Wat heeft het anders voor zin om je geld eraan uit te geven?

NFT Revolutie

Waar Bitcoin een revolutie op valuta heeft veroorzaakt, veroorzaakt NFTs een revolutie op kunst, media en muziek wereld. Artiesten hebben altijd gebruik moeten maken van distributeurs (platenmaatschappijen, streaming diensten en andere gecentraliseerde tussenpartijen) om hun objecten bij de consument te krijgen. Door middel van NFTs kunnen artiesten of producenten direct verdienen zonder tussenpartij voor de distributie van de rechten van het werk en de koper heeft meteen de garantie dat hij/zij eigenaar is.

NFT Trend

Er worden voornamelijk NFTs voor digitale kunst, muziek en verzamelobjecten in de huidige trend. In 2021 is de NFT mania toegeslagen en er is zelfs voor één enkele NFT ruim 69 miljoen dollar betaald.

Toepassingen

De toepassingen van NFTs zijn eindeloos. Er zijn nog markten die aangeboord kunnen worden. NFTs voor eigendomsbewijzen zoals je huis, auto en andere fysieke middelen. Dankzij de blockchain technologie zal er meer mogelijk gaan worden waarbij de kans op fraude nihiel is.


Laatste artikelen

Herken de spam!
Iedereen kent het wel. Een bericht in je inbox dat langs je spamfilter glipt, waarin beweerd wordt dat er een mooi bedrag op je staat te wachten. Zomaar door een familielid nagelaten of verdiend met een investering op een platform. …
Onze financiële principes
Wie in crypto’s wil investeren (of andere zaken zoals edelmetaal, vastgoed of aandelen) doet er goed aan om dit met een plan te doen. Hier liggen volgens ons bepaalde principes en regels aan ten grondslag die je in staat stellen …
Nalatenschap
Het is niet de leukste onderwerp om te bespreken, maar iedereen wordt geboren, leeft en gaat op enig moment dood. Voor dat je de eindstreep bereikt is het verstandig om van te voren na te denken over je nalatenschap. Hoe …