Kennisbank

Binance moet Nederland voorlopig verlaten

Cryptocurrency-uitwisselingsplatform Binance heeft aangekondigd dat het enkele wijzigingen zal doorvoeren in zijn dienstverlening in Nederland. In een recente aankondiging op hun officiële website heeft Binance details verstrekt over de aanstaande veranderingen die van invloed zullen zijn op gebruikers in Nederland.

Representations of cryptocurrencies are seen in front of displayed Binance logo in this illustration taken November 10, 2022. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

Veranderingen om naleving van regelgeving te waarborgen

Per 16 juni 2023 j.l. worden er door Binance geen nieuwe Nederlandse gebruikers toegelaten tot het platform. Vanaf 17 juli 2023 zal Binance geen handels opties meer bieden aan bestaande Nederlandse gebruikers. Deze veranderingen zijn het gevolg van een strengere naleving van de regelgeving en het niet krijgen van een registratie van De Nederlandse Bank (DNB).

Belangrijkste wijzigingen: Niet meer kunnen handelen

Een van de belangrijkste wijzigingen is dat Nederlandse gebruikers geen toegang meer zullen hebben tot het handelen op het Binance-platform. Deze beperking is van toepassing op zowel nieuwe als bestaande gebruikers. Binance adviseert Nederlandse gebruikers om openstaande futures- en optieposities vóór 17 juli 2023 te sluiten.

Het platform zal ook stoppen met het ondersteunen van Euro stortingen via SEPA-bankoverschrijvingen. Echter, het opnemen van euro’s via SEPA zal beschikbaar blijven.

Binance blijft zich inzetten voor naleving van regelgeving en veiligheid

Binance benadrukt het belang van naleving van wet- en regelgeving. Het platform zet zich in voor naleving in verschillende rechtsgebieden. Daarnaast waarborgt Binance de veiligheid en beveiliging van zijn gebruikers. Het platform zal blijven samenwerken met de autoriteiten om te voldoen aan de vereisten van de toezichthouders.

Nederlandse gebruikers geadviseerd de officiële aankondiging te raadplegen

Binance adviseert gebruikers in Nederland om de officiële aankondiging grondig te lezen om volledig op de hoogte te zijn van de veranderingen in de dienstverlening. Binance biedt ook ondersteuning aan Nederlandse gebruikers. Zij kunnen bij Binance terecht met vragen die betrekking hebben op de impact van deze wijzigingen.

Het is belangrijk op te merken dat deze wijzigingen specifiek van toepassing zijn op Binance. De bredere cryptocurrency-markt in Nederland wordt niet geraakt. Gebruikers wordt aangeraden om alternatieve platforms te overwegen die beschikbaar zijn voor handel en beleggingen in cryptocurrencies zoals die te vinden zijn op ons Overzicht Nederlandse Crypto Handelsplatformen.

0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Laatste artikelen

PayPal versterkt de brug naar web3 betalingen
De recente aankondiging van PayPal over de introductie van 'on- en off-ramps' voor Web3-betalingen is een grote overwinning voor de wereld van crypto en blockchain. Dit markeert een belangrijke stap in de richting van grotere acceptatie en integratie van digitale …
Visa en Circle: samenwerking voor de toekomst van financiën
Een baanbrekende alliantie De recente aankondiging van de samenwerking tussen Visa en Circle markeert een baanbrekende stap voorwaarts voor de financiële wereld en de bredere acceptatie van digitale valuta. In een tijd waarin de fintech-revolutie de traditionele financiële sector opschudt, …
Blockchain: de toekomst van traditionele financiële markten
Een revolutionaire stap van de London Stock Exchange Group De London Stock Exchange Group (LSEG) heeft ambitieuze plannen onthuld voor een nieuw digitaal marktbedrijf dat traditionele financiële activa zal verhandelen op de blockchain-technologie, die vooral bekend staat om zijn rol …