Kennisbank

Eigen beheer en Educatie

De Les van Hengelo

Het team van On The Chain bekijkt de recente gebeurtenis waarbij een cryptohandelaar uit Hengelo miljoenen euro’s van honderden mensen verduisterde met grote bezorgdheid. Dit incident onderstreept de noodzaak voor investeerders om zelf in controle te zijn van hun beleggingen in cryptovaluta en het belang van betrouwbare educatie op dit vlak.

De Risico’s van Crypto-Investeringen

Cryptovaluta bieden ongekende kansen voor financiële groei. Ze brengen echter ook risico’s met zich mee, voornamelijk door hun volatiliteit en gebrek aan toezicht door een regulerende instantie als de AFM. Zulke situaties maken het gemakkelijk voor onoprechte individuen om misbruik te maken van onervaren beleggers. Het verlies dat de slachtoffers in Hengelo hebben geleden is een harde herinnering aan de gevaren van het blind vertrouwen in derden met je investeringen.

Het Belang van Zelfeducatie en Zelfbeheer

Wij bij On The Chain geloven sterk in de kracht van zelfeducatie en zelfbeheer. Door jezelf te informeren over hoe cryptovaluta werken, welke risico’s eraan verbonden zijn en hoe je veilig kunt investeren, neem je een veel krachtiger positie in als belegger. Onze missie is om investeerders te voorzien van de kennis en tools die ze nodig hebben om weloverwogen beslissingen te nemen met het investeren in cryptovaluta’s.

Technische Kennis en Kritisch Denken

Een van de fundamenten van veilig investeren in crypto’s is het begrijpen van de onderliggende technologie, zoals blockchain. Kennis over hoe blockchain werkt, geeft beleggers een duidelijker beeld van de beveiligingsaspecten van cryptovaluta en helpt hen te identificeren wanneer een investeringsaanbod te mooi lijkt om waar te zijn. Verder is het cruciaal om een gezonde scepsis te behouden. In een markt waar iedereen snel rijk wil worden, zijn valse beloften van ongekende winsten alomtegenwoordig. Door kritisch te blijven en informatie van meerdere bronnen te raadplegen, waaronder die van On The Chain, kunnen beleggers een meer genuanceerd en realistisch beeld krijgen van wat ze kunnen verwachten.

Slimmere Investeringen door Kennis en Zelfbeheer

Tot slot, het voorval in Hengelo dient als een herinnering dat diversificatie belangrijk is. Het niet plaatsen van al je investeringen in één mandje, vooral niet in de handen van één enkele partij, vermindert het risico aanzienlijk. De weg naar succesvolle crypto-investeringen ligt in zelfeducatie, zelfcontrole, en het kritisch benaderen van investeringskansen. Bij On The Chain streven we ernaar om beleggers te voorzien van de kennis en middelen om hen te beschermen tegen oplichting en hen te helpen slimmere investeringsbeslissingen te maken. Mocht je willen sparren met ons, plan een kennismakingsgesprek in!

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Laatste artikelen

Begrippenlijst
Binnen crypto en blockchain zijn er veel nieuwe begrippen. Deze begrippenlijst helpt je om de terminologie te doorgronden. 51% attack Een aanval van 51% verwijst naar een aanval op een blockchain – meestal Bitcoin, waarvoor een dergelijke aanval nog steeds …
Dollar Cost Averaging
Dollar cost averaging (DCA) is een beleggingsstrategie die bestaat uit het doen van kleine regelmatige aankopen van crypto's gedurende langere perioden, ongeacht de huidige marktprijzen. DCA is een Engelstalig begrip maar je kan euro's ook gebruiken. Om het simpel te …
eToro
Etoro is een crypto exchange gevestigd in Tel Aviv, Israel. Etoro is in 2007 begonnen en hebben op het moment van schrijven ruim 33 miljoen klanten. Het platform is eenvoudig te gebruiken voor beginners. Betaalgemak Etoro ondersteunt een viertal betaalmethodes: …