Kennisbank

Nieuwe stablecoin in Japan: MUTB en Binance Japan slaan handen ineen voor web3

Mitsubishi UFJ Trust (MUTB) en Binance Japan zijn een gezamenlijke studie gestart om een nieuwe stablecoin uit te geven in Japan, gericht op fiatvaluta’s. Het gebruik van het Progmat Coin-platform, in lijn met de Japanse wet, zal de massale acceptatie van Web3 in Japan bevorderen.

Een nieuwe stablecoin op komst

Mitsubishi UFJ Trust en Binance Japan Inc slaan de handen ineen om een nieuwe stablecoin uit te geven. Deze stablecoin zal worden gekoppeld aan verschillende fiatvaluta’s, waaronder de Japanse yen.

Deze stap is bedoeld om de acceptatie van Web3-technologie in Japan te versnellen.

Het “Progmat coin” platform

MUTB leidt de ontwikkeling van het “Progmat Coin” platform, dat voldoet aan de herziene Payments Services Act die in juni 2023 van kracht werd. Het platform zal fungeren als een infrastructuur voor het uitgeven van stablecoins. Het maakt gebruik van blockchain-technologie om deze digitale activa te ondersteunen.

Binance’s Rol in Japan

Binance Japan lanceerde haar diensten in augustus 2023. Sindsdien is het snel uitgegroeid tot een prominente speler binnen de Japanse digitale activamarkt. Het bedrijf biedt momenteel al 34 verschillende tokens aan, het grootste aanbod op een digitale beurs in Japan.

Het Doel: Web3 Adoptie Versnellen

De gezamenlijke studie van MUTB en Binance Japan heeft als doel de adoptie van Web3-technologie te versnellen in Japan. Web3 vertegenwoordigt een nieuwe fase van het internet waarin blockchain en gedecentraliseerde applicaties centraal staan.

Regelgevende Goedkeuring Nodig

Onder de herziene Payments Services Act van juni 2023 zijn er verschillende opties voor de uitgifte van stablecoins. Beide bedrijven zullen werken aan het verkrijgen van de vereiste licenties en goedkeuringen van regelgevende instanties om deze nieuwe stablecoin-activiteiten uit te voeren.

De samenwerking tussen MUTB en Binance Japan heeft tot doel een stabiele en betrouwbare stablecoin te creëren die de adoptie van Web3 in Japan zal bevorderen. Deze ontwikkeling onderstreept de groeiende rol van cryptovaluta’s en blockchain-technologie in de wereldwijde financiële sector.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Laatste artikelen

MicroStrategy Investeert $593,3 Miljoen in Bitcoin
MicroStrategy heeft zijn Bitcoin-portfolio verder uitgebreid door in november 2023 nog eens $593,3 miljoen aan de cryptocurrency toe te voegen. Een Aanzienlijke Investering In de nieuwste zet van MicroStrategy heeft het bedrijf aangekondigd dat het nog eens $593,3 miljoen heeft …
FCA VK keurt tokenisatie goed
De Financial Conduct Authority (FCA) van het Verenigd Koninkrijk heeft de tokenisatie van beleggingsfondsen goedgekeurd. Dit betekent dat fondsenmanagers nu tokens kunnen uitgeven die vertegenwoordigen een deel van een beleggingsfonds. Wat is tokenisatie? Tokenisatie is een manier om activa, zoals …
Celsius Network krijgt goedkeuring herstructureringsplan
Een Nieuwe Start Na Financiële Tegenslag In een recente ontwikkeling heeft de rechtbank in New York het herstructureringsplan van Celsius Network goedgekeurd. Deze goedkeuring markeert een keerpunt voor het crypto platform na een periode van financiële onzekerheid. Het plan stelt …