Inkomen uit crypto

Het huidige economische klimaat zorgt voor een vlucht naar inkomen uit crypto als bescherming tegen de steeds toenemende inflatie. We bevinden ons in een economische gezondheidscrisis. Daardoor maken Centrale Banken extra geld om de verschillende geldmarkten liquide te houden. Ook zie je nu een grote stijging in overheidsuitgaven om burgers en bedrijven financieel te laten overleven. Er komen dus meer dollars en euro’s in omloop, waardoor de waarde daalt… met inflatie als gevolg.

Bescherming tegen inflatie

Deze vrees voor inflatie zorgt ervoor dat mensen zoeken naar een stukje veiligheid. Bitcoin heeft zichzelf gepositioneerd als een goede bescherming tegen inflatie. In tegenstelling tot fiat-valuta (zoals dollar en euro) wordt Bitcoin volledig decentraal geregeld, zonder tussenkomst van de Centrale Bank. Bovendien heeft het een eindige voorraad van 21 miljoen stuks, in tegenstelling tot fiat-valuta die in het oneindige kan worden bijgedrukt.

De stijging van de overheidsuitgaven leiden ook tot een toename in de schulden van deze overheden. De Centrale Banken houden voor nu de rente laag. Ze zitten in een spagaat: De rente kan bijna niet lager en stijgende rentetarieven zullen de economie schaden. De lage tarieven leiden ertoe dat de rente op spaartegoeden en obligaties heel erg laag is op het moment van schrijven. Dit zorgt ervoor dat beleggers gaan zoeken naar een rendement dat beter is dan de lage spaarrente.

Spaarrekening bij de bank?

Er is geen reden meer om een ​​spaarrekening aan te houden op de bank. De rentestanden zakken steeds verder. Boven een bepaald spaartegoed moet je zelfs betalen om het geld op de bank te zetten! Door deze acties werd de spaarrekening geëlimineerd als een eenvoudig middel om in de loop van de tijd rijkdom te vergaren. Tegen deze achtergrond en die van het huidige economische klimaat is de vraag wat doen we nu met ons geld? Blockchain en crypto geven daar een mogelijk antwoord op.

Een veel gebruikte methode is Bitcoin ‘sparen’. Door gewoon een kleine hoeveelheid van je maandelijks inkomen regelmatig als Bitcoin opzij te zetten. Deze aanpak geeft je geen spaarrekening die van dag tot dag in een gestage, rechte lijn omhoog klimt. Geen enkele investering doet dat echter in deze tijd. Wat Bitcoin wel biedt, is een fundamentele stabiliteit die ongeëvenaard is. Geen enkel systeem heeft zo lang zo voorspelbaar en precies gefunctioneerd als Bitcoin.


Laatste artikelen

Help, mijn kinderen hebben crypto!
Cryptocurrency is een relatief nieuwe financiële markt. Veel jongeren experimenteren met het aankopen en handelen in cryptocurrency. Om deze reden is het belangrijk dat ouders zich bewust zijn van de risico's die ermee gepaard gaan en hoe je hiermee om …
Bitdenex
Bitdenex is een crypto exchange gevestigd in Almere. Bitdenex is in 2018 begonnen. Het is een makkelijk platform in in het gebruik voor beginners. Betaalgemak Bitdenex ondersteunt maar één methode om te betalen: Bankoverschrijving (SEPA). Handelsmogelijkheden Bitdenex biedt een beperkt …
Bux0
Bux0 is een crypto exchange gevestigd in Amsterdam. Bux0 is in 2014 begonnen en hebben op het moment van schrijven ruim 700.000 klanten. Het is een makkelijke platform voor beginners en je kan ook handelen in aandelen en ETF's. Betaalgemak …