Inkomen uit crypto

Het huidige economische klimaat zorgt voor een vlucht naar inkomen uit crypto als bescherming tegen de steeds toenemende inflatie. We bevinden ons in een economische gezondheidscrisis. Daardoor maken Centrale Banken extra geld om de verschillende geldmarkten liquide te houden. Ook zie je nu een grote stijging in overheidsuitgaven om burgers en bedrijven financieel te laten overleven. Er komen dus meer dollars en euro’s in omloop, waardoor de waarde daalt… met inflatie als gevolg.

Bescherming tegen inflatie

Deze vrees voor inflatie zorgt ervoor dat mensen zoeken naar een stukje veiligheid. Bitcoin heeft zichzelf gepositioneerd als een goede bescherming tegen inflatie. In tegenstelling tot fiat-valuta (zoals dollar en euro) wordt Bitcoin volledig decentraal geregeld, zonder tussenkomst van de Centrale Bank. Bovendien heeft het een eindige voorraad van 21 miljoen stuks, in tegenstelling tot fiat-valuta die in het oneindige kan worden bijgedrukt.

De stijging van de overheidsuitgaven leiden ook tot een toename in de schulden van deze overheden. De Centrale Banken houden voor nu de rente laag. Ze zitten in een spagaat: De rente kan bijna niet lager en stijgende rentetarieven zullen de economie schaden. De lage tarieven leiden ertoe dat de rente op spaartegoeden en obligaties heel erg laag is op het moment van schrijven. Dit zorgt ervoor dat beleggers gaan zoeken naar een rendement dat beter is dan de lage spaarrente.

Spaarrekening bij de bank?

Er is geen reden meer om een ​​spaarrekening aan te houden op de bank. De rentestanden zakken steeds verder. Boven een bepaald spaartegoed moet je zelfs betalen om het geld op de bank te zetten! Door deze acties werd de spaarrekening geëlimineerd als een eenvoudig middel om in de loop van de tijd rijkdom te vergaren. Tegen deze achtergrond en die van het huidige economische klimaat is de vraag wat doen we nu met ons geld? Blockchain en crypto geven daar een mogelijk antwoord op.

Een veel gebruikte methode is Bitcoin ‘sparen’. Door gewoon een kleine hoeveelheid van je maandelijks inkomen regelmatig als Bitcoin opzij te zetten. Deze aanpak geeft je geen spaarrekening die van dag tot dag in een gestage, rechte lijn omhoog klimt. Geen enkele investering doet dat echter in deze tijd. Wat Bitcoin wel biedt, is een fundamentele stabiliteit die ongeëvenaard is. Geen enkel systeem heeft zo lang zo voorspelbaar en precies gefunctioneerd als Bitcoin.

0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Laatste artikelen

PayPal versterkt de brug naar web3 betalingen
De recente aankondiging van PayPal over de introductie van 'on- en off-ramps' voor Web3-betalingen is een grote overwinning voor de wereld van crypto en blockchain. Dit markeert een belangrijke stap in de richting van grotere acceptatie en integratie van digitale …
Visa en Circle: samenwerking voor de toekomst van financiën
Een baanbrekende alliantie De recente aankondiging van de samenwerking tussen Visa en Circle markeert een baanbrekende stap voorwaarts voor de financiële wereld en de bredere acceptatie van digitale valuta. In een tijd waarin de fintech-revolutie de traditionele financiële sector opschudt, …
Blockchain: de toekomst van traditionele financiële markten
Een revolutionaire stap van de London Stock Exchange Group De London Stock Exchange Group (LSEG) heeft ambitieuze plannen onthuld voor een nieuw digitaal marktbedrijf dat traditionele financiële activa zal verhandelen op de blockchain-technologie, die vooral bekend staat om zijn rol …