Inkomen uit crypto

Het huidige economische klimaat zorgt voor een vlucht naar inkomen uit crypto als bescherming tegen de steeds toenemende inflatie. We bevinden ons in een economische gezondheidscrisis. Daardoor maken Centrale Banken extra geld om de verschillende geldmarkten liquide te houden. Ook zie je nu een grote stijging in overheidsuitgaven om burgers en bedrijven financieel te laten overleven. Er komen dus meer dollars en euro’s in omloop, waardoor de waarde daalt… met inflatie als gevolg.

Bescherming tegen inflatie

Deze vrees voor inflatie zorgt ervoor dat mensen zoeken naar een stukje veiligheid. Bitcoin heeft zichzelf gepositioneerd als een goede bescherming tegen inflatie. In tegenstelling tot fiat-valuta (zoals dollar en euro) wordt Bitcoin volledig decentraal geregeld, zonder tussenkomst van de Centrale Bank. Bovendien heeft het een eindige voorraad van 21 miljoen stuks, in tegenstelling tot fiat-valuta die in het oneindige kan worden bijgedrukt.

De stijging van de overheidsuitgaven leiden ook tot een toename in de schulden van deze overheden. De Centrale Banken houden voor nu de rente laag. Ze zitten in een spagaat: De rente kan bijna niet lager en stijgende rentetarieven zullen de economie schaden. De lage tarieven leiden ertoe dat de rente op spaartegoeden en obligaties heel erg laag is op het moment van schrijven. Dit zorgt ervoor dat beleggers gaan zoeken naar een rendement dat beter is dan de lage spaarrente.

Spaarrekening bij de bank?

Er is geen reden meer om een ​​spaarrekening aan te houden op de bank. De rentestanden zakken steeds verder. Boven een bepaald spaartegoed moet je zelfs betalen om het geld op de bank te zetten! Door deze acties werd de spaarrekening geëlimineerd als een eenvoudig middel om in de loop van de tijd rijkdom te vergaren. Tegen deze achtergrond en die van het huidige economische klimaat is de vraag wat doen we nu met ons geld? Blockchain en crypto geven daar een mogelijk antwoord op.

Een veel gebruikte methode is Bitcoin ‘sparen’. Door gewoon een kleine hoeveelheid van je maandelijks inkomen regelmatig als Bitcoin opzij te zetten. Deze aanpak geeft je geen spaarrekening die van dag tot dag in een gestage, rechte lijn omhoog klimt. Geen enkele investering doet dat echter in deze tijd. Wat Bitcoin wel biedt, is een fundamentele stabiliteit die ongeëvenaard is. Geen enkel systeem heeft zo lang zo voorspelbaar en precies gefunctioneerd als Bitcoin.


Laatste artikelen

Portfolio management
Het doel van dit artikel is je aan het denken te zetten over het opbouwen en beheren van je portfolio met crypto. Hieronder staan stappen beschreven over hoe je dit kunt aanpakken. Dit is echter voor iedereen verschillend en geen …
Risicomanagement
In het artikel over portfolio management hebben we het gehad over de SMART-manier van doelen stellen. Ongetwijfeld bevat jouw plan een toekomst met rendement! Dit rendement wil je uiteraard beschermen en dan is goed risicomanagement belangrijk. Een risico is een …
Hoe verstuur en ontvang je cryptocurrency?
Je hebt je eerste crypto’s gekocht bij een handelsplatform en wilt er een betaling mee doen of overmaken naar een andere wallet. Misschien heb je een NFT op het oog, of heb je via marktplaats iets moois gevonden en wil …