Passief inkomen

Wanneer je geld verdient zonder daar arbeid voor de moeten verrichten (zoals in loondienst of als ZZP’er), dan heb je een passief inkomen. Eén voorbeeld is de rente die je ieder jaar op je bankrekening gestort kreeg. Maar ook dividend op aandelen of de verhuur van vastgoed zijn voorbeelden van een passief inkomen.

In het begin zul je nog niet van je passief inkomen kunnen leven. Naarmate je meer geld en tijd investeert, zal je inkomen stijgen. Op een gegeven moment kom je op het kantelpunt dat je passief inkomen je uitgaven overstijgt. Je kunt besluiten om je baan op te zeggen en van je passief inkomen te leven. Je kunt gewoon blijven werken, maar je bent dan niet meer afhankelijk van dat inkomen. Passief inkomen geeft je de keuze om je leven in te delen zoals jij dat wilt, je bent financieel vrij.

Maar hoe passief is passief inkomen? In het begin zul je tijd en energie moeten investeren om kennis en kunde te vergaren. Je moet leren hoe het werkt en hoe je het in de praktijk gaat opbouwen. Dat is best een denkslag. Op school wordt je geleerd om te werken voor je geld, in plaats van geld voor jou te laten werken. Een passief inkomen creëren kost veel geduld en discipline. Het zal je niet lukken om meteen te leven van je opgebouwde vermogen!

Passief inkomen met blockchain

Het opbouwen van kapitaal wordt steeds concreter en makkelijker, dankzij de opkomst van crypto. Er komen steeds meer decentrale financiële diensten en applicaties op verschillende blockchains, waarop verschillende platformen werken aan betrouwbare systemen om veilig te handelen. Zo kun je een passief inkomen opbouwen in de vorm van het ontvangen van rente op je crypto’s.

Daarnaast bieden steeds meer blockchains de mogelijkheid om via het Proof-of-Stake mechanisme een passief inkomen op te bouwen. Daarbij stel jij jouw crypto’s ter beschikking voor het valideren van transacties op die blockchain. Dit heet Staking. Jij ontvangt een gedeelte van de transactiekosten en/of een bepaald percentage. Dit kun je ook zien als rente op je crypto’s.

Onze rol

Wij willen jou helpen door handvatten aan te reiken, waarbij we ons vooral zullen richten op blockchain en crypto. Let wel: we geven geen financieel advies. De informatie op deze website moet je beschouwen als louter leerzaam en informatief. Ondanks dat proberen wij zo objectief te vertellen over de mogelijkheden over blockchain, crypto’s en het opbouwen van een passief inkomen, delen we ook onze persoonlijke financiële mening.

Waar moet je beginnen? Wij helpen je graag op weg. Neem contact met ons op als je meer informatie wilt over hoe wij met onze persoonlijke financiën omgaan. 

Tot slot: bij beleggen horen financiële risico’s. Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor je financiële keuzes en het inschatten van de risico’s die je daarbij loopt. Het is juist onze bedoeling je te motiveren zelf de verantwoordelijkheid te nemen voor jouw financiële situatie, nu en in de toekomst.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Laatste artikelen

Begrippenlijst
Binnen crypto en blockchain zijn er veel nieuwe begrippen. Deze begrippenlijst helpt je om de terminologie te doorgronden. 51% attack Een aanval van 51% verwijst naar een aanval op een blockchain – meestal Bitcoin, waarvoor een dergelijke aanval nog steeds …
Dollar Cost Averaging
Dollar cost averaging (DCA) is een beleggingsstrategie die bestaat uit het doen van kleine regelmatige aankopen van crypto's gedurende langere perioden, ongeacht de huidige marktprijzen. DCA is een Engelstalig begrip maar je kan euro's ook gebruiken. Om het simpel te …
eToro
Etoro is een crypto exchange gevestigd in Tel Aviv, Israel. Etoro is in 2007 begonnen en hebben op het moment van schrijven ruim 33 miljoen klanten. Het platform is eenvoudig te gebruiken voor beginners. Betaalgemak Etoro ondersteunt een viertal betaalmethodes: …