Kennisbank

Overzicht Nederlandse Crypto Handelsplatformen

We hebben een aantal Nederlandse crypto handelsplatformen vergeleken en beoordeeld. De basis van de beoordeling is een overzicht waar we de details van betaalgemak, handelsmogelijkheden, gebruiksgemak en veiligheid en service op een rij hebben gezet voor alle Nederlandse handelsplatformen die geregistreerd zijn bij De Nederlandse Bank (DNB). Daarnaast hebben we als criterium meegenomen dat de website van het crypto handelsplatform de Nederlandse taal ondersteund.

We houden het overzicht Nederlandse crypto handelsplatformen bij in een Google Sheet, zodat we alle gegevens op één plaats bijhouden. Je kunt de sheet hier bekijken. We hebben de kolommen die bij een beoordelingscategorie hoort een kleur gegeven: betaalgemak (oranje), handelsmogelijkheden (geel), gebruiksgemak (groen) en veiligheid (rood). De overige kolommen zijn grijs en niet relevant voor de beoordeling. Elk kolom kopje in de sheet heeft een korte beschrijving.

Betaalgemak (Oranje)

Betaalgemak betreft het gemak waarmee fiat geld gestort kan worden op het platform om crypto te kopen. Alle platformen ondersteunen iDEAL betalingen, die meest gebruikte en gemakkelijkste manier in NL. Let erop dat sommige platformen een vergoeding vragen voor het gebruik van iDeal (en andere betalingsmethoden). Wij vinden dat betaalgemak geen onderscheidend verschil geeft tussen de verschillende platformen.

Handelsmogelijkheden (Geel)

Dit is sterk afhankelijk van wat je wilt doen. Alleen in Bitcoin investeren of ook allerlei andere crypto’s? Ga je zelf de crypto opslaan of verplaatsen naar andere platformen? Of geef je de opslag ervan liever uit handen? Allemaal zaken om eerst goed over na te denken voordat je een platform kiest. Wij raden voor beginners een broker aan, waarbij je zelf moet kiezen of je wel of niet de crypto’s in de toekomst bij andere platformen wilt onderbrengen (bijvoorbeeld om hogere rente te verdienen of zelf staking te doen). Als je vaker (kleine) hoeveelheden wilt gaan kopen (zie ook ons DCA artikel), dan gaat de voorkeur uit naar de broker met gunstige fee’s (zowel voor betalen, handelen en overmaken). Een platform waar verschillende order typen worden aangeboden voor beginners niet het belangrijkste, maar kan in de toekomst wel handig zijn. Als laatste Liquiditeit. Dit verwijst naar de mogelijkheid om snel en tegen een redelijke prijs cryptocurrencies te kopen of verkopen. Een beurs met een goede liquiditeit zorgt ervoor dat je gemakkelijk transacties kunt uitvoeren zonder grote prijsschommelingen.

Gebruiksgemak (Groen)

Voor beginners kan een app van toegevoegde waarde zijn om gemakkelijk te kunnen kopen en verkopen. De meeste apps bieden niet dezelfde functionaliteit als de website van het betreffende platform, maar voldoende om te kunnen handelen. Het aanbieden van rente/staking mogelijkheden is ook een plus. Meestal zijn de percentages wel een stuk lager dan op andere internationale platformen. Mocht je crypto willen versturen of ontvangen op het platform, hou er dan rekening mee dat hier kosten aan verbonden kunnen zijn.

Beveiliging (Rood)

Super belangrijk! Ten eerste moet de site beveiligd zijn (slotje aan begin van de URL). Een exchange moet je daarnaast de mogelijkheid bieden een sterk wachtwoord op te geven en tweestapsauthenticatie aan te zetten. Voor een broker geldt dat je je wel moet verifiëren, maar er niet hoeft worden ingelogd. Tot slot is het goed als het platform de mogelijkheid biedt om een whitelist van je crypto adressen bij te houden. Daarnaast kan je vragen of problemen ondervinden met het platform. Een goede klantenservice is belangrijk voor het oplossen van eventuele problemen of het beantwoorden van vragen. Controleer of de beurs een responsieve klantenservice heeft die gemakkelijk bereikbaar is via meerdere kanalen, zoals e-mail, livechat of telefonische ondersteuning.

Klantenservice (Grijs)

Welke talen worden er ondersteund op het platform? Hoe is de klantenservice geregeld? Een goede klantenservice is belangrijk voor het oplossen van eventuele problemen of het beantwoorden van vragen. Controleer of de beurs een responsieve klantenservice heeft die gemakkelijk bereikbaar is via meerdere kanalen, zoals e-mail, livechat of telefonische ondersteuning. Hoe goed wordt het platform beoordeeld? Truspilot is een internationaal review site die aangeeft hoe goed een platform is. Lees de reviews van anderen. Als laatste hebben we affiliate links: Dit zijn links naar de aanmeldpagina’s van de verschillende Nederlandse Handelsplatformen. Door je aan te melden via deze link krijg jij en On The Chain een welkomstgeschenk meestal in de vorm van een klein bedrag in crypto of korting op de handelskosten. On The Chain doneert 100% van de verdiensten van affiliate links aan een goede doel.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Laatste artikelen

Begrippenlijst
Binnen crypto en blockchain zijn er veel nieuwe begrippen. Deze begrippenlijst helpt je om de terminologie te doorgronden. 51% attack Een aanval van 51% verwijst naar een aanval op een blockchain – meestal Bitcoin, waarvoor een dergelijke aanval nog steeds …
Dollar Cost Averaging
Dollar cost averaging (DCA) is een beleggingsstrategie die bestaat uit het doen van kleine regelmatige aankopen van crypto's gedurende langere perioden, ongeacht de huidige marktprijzen. DCA is een Engelstalig begrip maar je kan euro's ook gebruiken. Om het simpel te …
eToro
Etoro is een crypto exchange gevestigd in Tel Aviv, Israel. Etoro is in 2007 begonnen en hebben op het moment van schrijven ruim 33 miljoen klanten. Het platform is eenvoudig te gebruiken voor beginners. Betaalgemak Etoro ondersteunt een viertal betaalmethodes: …