Kennisbank

BCM

Bitcoin Meester wat vanaf maart 2023 BCM heet, is een crypto exchange gevestigd in Aalsmeer. BCM is in 2017 opgericht en hebben op het moment van schrijven rond de 400.000 klanten. Het is één van de makkelijkste platformen in het gebruik voor beginners.

Betaalgemak

BCM ondersteunt een groot aantal betaalmethodes waaronder iDeal en Bankoverschrijving (SEPA). Voor opnamekosten hebben ze een transparant overzicht gepubliceerd staan.

Handelsmogelijkheden

BCM biedt veel verschillende crypto’s om mee te handelen. Naast marktorders bieden ze ook limiet-, stop-limietorders en swap transacties. De kosten van handelen zijn gebaseerd op handelsvolume van de afgelopen 30 dagen. Dat maakt het in ons optiek minder transparant: Je weet niet waar je precies aan toe bent, dat zie je pas achteraf. Bij een swap transactie rekenen ze eenmaal transactiekosten die ze any-to-any functionaliteit noemen.

Gebruiksgemak

De basis interface van BCM web applicatie is overzichtelijk en duidelijk. Het kopen en verkopen gaat gemakkelijk. De App op je iPhone is aangepast naar de nieuwe naamgeving. Voor mensen met een Android kun je nog gebruik maken van de Bitcoin Meester App. De App op je smartphone is overzichtelijk en makkelijk in gebruik. Als je crypto wilt staken, dan dien je dit te activeren onder het menu optie Staking. BCM biedt een geavanceerde optie via een knop waar je markt-, limiet- en stop-limietorders kan indienen.

Vanwege anti-witwasrichtlijnen laat BCM je crypto overmaken naar andere wallet adressen die van jou zelf zijn.

Beveiliging

BCM biedt tweestapsauthenticatie als extra veiligheidslaag naast je gebruikersnaam en wachtwoord.

Trustpilot

Trustpilot is in 2007 opgericht om een onafhankelijke valuta van vertrouwen te creëren. Ze brengen bedrijven en consumenten dichter bij elkaar om vertrouwen en samenwerking te bevorderen. Hun online platform is open, transparant en voor iedereen gratis te gebruiken.

https://nl.trustpilot.com/review/bitcoinmeester.nl

Affiliate

Mocht je een account op BCM willen aanmaken, gebruik dan onze affiliate link. Alle opbrengsten van affiliate links gaan naar een goed doel.

Andere Nederlandse crypto handelsplatformen

Wil je een compleet overzicht van alle Nederlandse crypto handelsplatformen inzien? Bekijk dan onze Google Sheet met alle gegevens op één plaats.


Laatste artikelen

Finst
Finst is een crypto exchange gevestigd in Amsterdam en opgericht in 2023 door voormalige werknemers van DEGIRO. DEGIRO is een online platform voor de handel in aandelen, etc. DEGIRO trekt met name veel bekendheid door o.a. de kosten extreem te …
Cryptojacking
In de afgelopen jaren is cryptojacking uitgegroeid tot een wijdverbreid probleem op het internet. Het is een vorm van cyberaanval waarbij de aanvaller de rekenkracht van jouw computer gebruikt om cryptocurrency te minen, zonder jouw toestemming. Dit kan gebeuren via …
Crypto nalaten met een multisig wallet
In de wereld van cryptocurrencies is het essentieel om de veiligheid van digitale activa te waarborgen. Crypto transacties zijn vaak onomkeerbaar en kunnen gevoelig voor fraude zijn. Een extra laag van bescherming kan bereikt worden met multi-signature (multisig) technologie. Multisignature …