Kennisbank

Bitvavo

Bitvavo is een crypto exchange gevestigd in Amsterdam. Bitvavo is in 2018 begonnen en hebben op het moment van schrijven ruim 1 miljoen klanten. Het is één van de makkelijkste platformen in het gebruik voor beginners. Per 14 augustus 2023 neemt Bitvavo de klantebestand van Litebit over.

Betaalgemak

Bitvavo ondersteunt een groot aantal betaalmethodes waaronder iDeal, Bankoverschrijving (SEPA) en PayPal. Voor opnamekosten hebben ze een transparant overzicht gepubliceerd staan.

Handelsmogelijkheden

Bitvavo biedt veel verschillende crypto’s om mee te handelen. Naast marktorders bieden ze ook limiet-, stop-limietorders en swap transacties. De kosten van handelen zijn gebaseerd op handelsvolume van de afgelopen 30 dagen. Dat maakt het in ons optiek minder transparant: Je weet niet waar je precies aan toe bent, dat zie je pas achteraf. Bij een swap transactie rekenen ze tweemaal transactiekosten doordat ze Euro’s als basisactiva hebben voor hun handelsparen.

Gebruiksgemak

De basis interface van Bitvavo is overzichtelijk en duidelijk. Het kopen en verkopen gaat gemakkelijk. Ook de App op je smartphone is overzichtelijk en makkelijk in gebruik. Als je crypto wilt staken, dan dien je dit te activeren onder je instellingen. Ook biedt Bitvavo een geavanceerde interface waar je markt-, limiet- en stop-limietorders kan indienen.

Vanwege anti-witwasrichtlijnen laat Bitvavo je crypto overmaken naar andere wallet adressen die van jou zelf zijn. Om dit te doen heeft Bitvavo heeft een adresboek beveiliging ingesteld. Voor elk adres dat je toevoegt aan je adresboek moet je een schermopname opsturen, waarbij je laat zien dat het wallet adres van jou is.

Beveiliging

Bitvavo biedt tweestapsauthenticatie als extra veiligheidslaag naast je gebruikersnaam en wachtwoord. Ook kan je apparaat geverifieerd worden via een email: Mocht je vanaf een ander machine inloggen, dan dien je eerst via email te bevestigen. Je kan een anti phishing code instellen zodat de mails van Bitvavo deze code bevatten. Zo kan je controleren dat de mails van Bitvavo echt komen. Tot slot dient het adresboek ook als een beveiligde lijst van adressen waar je crypto naartoe kunt versturen.

Trustpilot

Trustpilot is in 2007 opgericht om een onafhankelijke valuta van vertrouwen te creëren. Ze brengen bedrijven en consumenten dichter bij elkaar om vertrouwen en samenwerking te bevorderen. Hun online platform is open, transparant en voor iedereen gratis te gebruiken.

https://nl.trustpilot.com/review/bitvavo.com

Affiliate

Mocht je een account op Bitvavo willen aanmaken, gebruik dan onze affiliate link. Alle opbrengsten van affiliate links gaan naar een goed doel.

Andere Nederlandse crypto handelsplatformen

Wil je een compleet overzicht van alle Nederlandse crypto handelsplatformen inzien? Bekijk dan onze Google Sheet met alle gegevens op één plaats.

0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Laatste artikelen

PayPal versterkt de brug naar web3 betalingen
De recente aankondiging van PayPal over de introductie van 'on- en off-ramps' voor Web3-betalingen is een grote overwinning voor de wereld van crypto en blockchain. Dit markeert een belangrijke stap in de richting van grotere acceptatie en integratie van digitale …
Visa en Circle: samenwerking voor de toekomst van financiën
Een baanbrekende alliantie De recente aankondiging van de samenwerking tussen Visa en Circle markeert een baanbrekende stap voorwaarts voor de financiële wereld en de bredere acceptatie van digitale valuta. In een tijd waarin de fintech-revolutie de traditionele financiële sector opschudt, …
Blockchain: de toekomst van traditionele financiële markten
Een revolutionaire stap van de London Stock Exchange Group De London Stock Exchange Group (LSEG) heeft ambitieuze plannen onthuld voor een nieuw digitaal marktbedrijf dat traditionele financiële activa zal verhandelen op de blockchain-technologie, die vooral bekend staat om zijn rol …