Kennisbank

Finst

Finst is een crypto exchange gevestigd in Amsterdam en opgericht in 2023 door voormalige werknemers van DEGIRO. DEGIRO is een online platform voor de handel in aandelen, etc. DEGIRO trekt met name veel bekendheid door o.a. de kosten extreem te verlagen en transparant te maken. Met Finst wil het team de cryptohandel meer transparant en goedkoper maken.

Betaalgemak

Bij Finst kun je geld overmaken met iDeal of een Bankoverschrijving. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Ook het terugstorten gaat soepel en staat meestal binnen 1 dag op je rekening.

Handelsmogelijkheden

Finst biedt verschillende crypto’s aan. Op dit moment biedt Finst alleen marktorders orders en swap transacties aan. Volgens Finst willen ze in de nabije toekomst wel meer ordertypen gaan aanbieden. Finst is op dit moment de goedkoopste crypto exchange van Nederland (maximaal 0,15% handelskosten) en is er geen sprake van extra spread, minimum transactie bedrag of bewaarkosten. Omwisselen van de ene naar de andere crypto gaat zonder extra kosten. Een overzicht van de tarieven vind je hier. Wij vinden Finst een heel transparant platform als het gaat om tarieven!

Gebruiksgemak

De website van Finst is overzichtelijk en duidelijk. Het kopen en verkopen gaat gemakkelijk. Ook de Finst-app op je smartphone of tablet is overzichtelijk en gemakkelijk in gebruik. Het is op dit moment niet mogelijk om te staken. Verder moet je er rekening mee houden dat het nu ook niet mogelijk is om crypto’s van en naar je Finst account over te maken.

Beveiliging

Als je bij Finst gaat registreren voor een account, dan verloopt dit via de app. De app is beveiligd met een verificatiecode. Inloggen op de website verloopt door het scannen van een QR-code met de app.

De tegoeden en crypto’s staan veilig bij Finst, omdat zij nooit worden uitgeleend en worden opgeslagen met behulp van technologie van Fireblocks. Alle digitale activa zijn volledig gescheiden van het bedrijf Finst in een afzonderlijke entiteit om hen het hoogste beveiligingsniveau te bieden. Alle Euro tegoeden zijn ondergebracht bij de in Nederland gereguleerde bank Bunq.

Trustpilot

Trustpilot is in 2007 opgericht om een onafhankelijke valuta van vertrouwen te creëren. Ze brengen bedrijven en consumenten dichter bij elkaar om vertrouwen en samenwerking te bevorderen. Hun online platform is open, transparant en voor iedereen gratis te gebruiken.

https://nl.trustpilot.com/review/finst.com

Affiliate

Mocht je een account op Finst willen aanmaken, gebruik dan onze verwijzingscode: ZTNRFF . Alle opbrengsten van affiliate links gaan naar een goed doel.

Andere Nederlandse crypto handelsplatformen

Wil je een compleet overzicht van alle Nederlandse crypto handelsplatformen inzien? Bekijk dan onze Google Sheet met alle gegevens op één plaats.

0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Laatste artikelen

PayPal versterkt de brug naar web3 betalingen
De recente aankondiging van PayPal over de introductie van 'on- en off-ramps' voor Web3-betalingen is een grote overwinning voor de wereld van crypto en blockchain. Dit markeert een belangrijke stap in de richting van grotere acceptatie en integratie van digitale …
Visa en Circle: samenwerking voor de toekomst van financiën
Een baanbrekende alliantie De recente aankondiging van de samenwerking tussen Visa en Circle markeert een baanbrekende stap voorwaarts voor de financiële wereld en de bredere acceptatie van digitale valuta. In een tijd waarin de fintech-revolutie de traditionele financiële sector opschudt, …
Blockchain: de toekomst van traditionele financiële markten
Een revolutionaire stap van de London Stock Exchange Group De London Stock Exchange Group (LSEG) heeft ambitieuze plannen onthuld voor een nieuw digitaal marktbedrijf dat traditionele financiële activa zal verhandelen op de blockchain-technologie, die vooral bekend staat om zijn rol …