Kennisbank

Finst

Finst is een crypto exchange gevestigd in Amsterdam en opgericht in 2023 door voormalige werknemers van DEGIRO. DEGIRO is een online platform voor de handel in aandelen, etc. DEGIRO trekt met name veel bekendheid door o.a. de kosten extreem te verlagen en transparant te maken. Met Finst wil het team de cryptohandel meer transparant en goedkoper maken.

Betaalgemak

Bij Finst kun je geld overmaken met iDeal of een Bankoverschrijving. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Ook het terugstorten gaat soepel en staat meestal binnen 1 dag op je rekening.

Handelsmogelijkheden

Finst biedt verschillende crypto’s aan. Op dit moment biedt Finst alleen marktorders orders en swap transacties aan. Volgens Finst willen ze in de nabije toekomst wel meer ordertypen gaan aanbieden. Finst is op dit moment de goedkoopste crypto exchange van Nederland (maximaal 0,15% handelskosten) en is er geen sprake van extra spread, minimum transactie bedrag of bewaarkosten. Omwisselen van de ene naar de andere crypto gaat zonder extra kosten. Een overzicht van de tarieven vind je hier. Wij vinden Finst een heel transparant platform als het gaat om tarieven!

Gebruiksgemak

De website van Finst is overzichtelijk en duidelijk. Het kopen en verkopen gaat gemakkelijk. Ook de Finst-app op je smartphone of tablet is overzichtelijk en gemakkelijk in gebruik. Het is op dit moment niet mogelijk om te staken. Verder moet je er rekening mee houden dat het nu ook niet mogelijk is om crypto’s van en naar je Finst account over te maken.

Beveiliging

Als je bij Finst gaat registreren voor een account, dan verloopt dit via de app. De app is beveiligd met een verificatiecode. Inloggen op de website verloopt door het scannen van een QR-code met de app.

De tegoeden en crypto’s staan veilig bij Finst, omdat zij nooit worden uitgeleend en worden opgeslagen met behulp van technologie van Fireblocks. Alle digitale activa zijn volledig gescheiden van het bedrijf Finst in een afzonderlijke entiteit om hen het hoogste beveiligingsniveau te bieden. Alle Euro tegoeden zijn ondergebracht bij de in Nederland gereguleerde bank Bunq.

Trustpilot

Trustpilot is in 2007 opgericht om een onafhankelijke valuta van vertrouwen te creëren. Ze brengen bedrijven en consumenten dichter bij elkaar om vertrouwen en samenwerking te bevorderen. Hun online platform is open, transparant en voor iedereen gratis te gebruiken.

https://nl.trustpilot.com/review/finst.com

Affiliate

Mocht je een account op Finst willen aanmaken, gebruik dan onze verwijzingscode: ZTNRFF . Alle opbrengsten van affiliate links gaan naar een goed doel.

Andere Nederlandse crypto handelsplatformen

Wil je een compleet overzicht van alle Nederlandse crypto handelsplatformen inzien? Bekijk dan onze Google Sheet met alle gegevens op één plaats.


Laatste artikelen

BCM
Bitcoin Meester wat vanaf maart 2023 BCM heet, is een crypto exchange gevestigd in Aalsmeer. BCM is in 2017 opgericht en hebben op het moment van schrijven rond de 400.000 klanten. Het is één van de makkelijkste platformen in het …
Cryptojacking
In de afgelopen jaren is cryptojacking uitgegroeid tot een wijdverbreid probleem op het internet. Het is een vorm van cyberaanval waarbij de aanvaller de rekenkracht van jouw computer gebruikt om cryptocurrency te minen, zonder jouw toestemming. Dit kan gebeuren via …
Crypto nalaten met een multisig wallet
In de wereld van cryptocurrencies is het essentieel om de veiligheid van digitale activa te waarborgen. Crypto transacties zijn vaak onomkeerbaar en kunnen gevoelig voor fraude zijn. Een extra laag van bescherming kan bereikt worden met multi-signature (multisig) technologie. Multisignature …