Kennisbank

Cryptojacking

In de afgelopen jaren is cryptojacking uitgegroeid tot een wijdverbreid probleem op het internet. Het is een vorm van cyberaanval waarbij de aanvaller de rekenkracht van jouw computer gebruikt om cryptocurrency te minen, zonder jouw toestemming. Dit kan gebeuren via een website die je bezoekt, een kwaadaardige advertentie of een geïnfecteerde e-mailbijlage.

Image by Elchinator from Pixabay

Hoe kun je cryptojacking herkennen?

De meeste slachtoffers van cryptojacking hebben geen idee dat hun computer wordt misbruikt, omdat de aanvaller de rekenkracht van de computer gebruikt zonder merkbare prestatieverslechtering. Er zijn echter enkele tekenen die kunnen wijzen op cryptojacking, zoals een plotselinge vertraging van je computer, een toename van het CPU-gebruik of een hogere elektriciteitsrekening.

Hoe kun je jezelf beschermen tegen cryptojacking?

Er zijn verschillende stappen die je kunt nemen om jezelf te beschermen tegen cryptojacking:

  1. Gebruik een antivirusprogramma: Een goede antivirussoftware kan helpen bij het detecteren en blokkeren van kwaadaardige scripts die worden gebruikt voor cryptojacking.
  2. Installeer een ad-blocker: Een ad-blocker kan helpen bij het blokkeren van kwaadaardige advertenties die cryptojacking-scripts bevatten. Als je het gebruik van een ad-blocker overweegt, kies dan een die je privacy beschermt en geen persoonlijke informatie verzamelt.
  3. Blijf up to date: Zorg ervoor dat je besturingssysteem en alle software die je gebruikt up-to-date zijn om bekende kwetsbaarheden te patchen.
  4. Wees voorzichtig met e-mailbijlagen: Open geen verdachte e-mailbijlagen, zelfs niet als ze afkomstig zijn van een bekende afzender.
  5. Gebruik browserextensies: Er zijn browserextensies beschikbaar die helpen bij het blokkeren van scripts, zoals NoCoin en minerBlock.
  6. Vermijd onbekende websites: Vermijd het bezoeken van onbekende websites, vooral als ze te maken hebben met cryptocurrency.

Conclusie

Cryptojacking is een groeiend probleem op het internet. Het is belangrijk om alert te zijn op de tekenen van cryptojacking en om stappen te ondernemen om jezelf te beschermen. Door een combinatie van antivirussoftware, ad-blockers, software-updates en voorzichtigheid bij het openen van e-mailbijlagen, kun je de kans op cryptojacking aanzienlijk verminderen. Het is altijd beter om veilig te zijn dan spijt te hebben achteraf.

0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Laatste artikelen

PayPal versterkt de brug naar web3 betalingen
De recente aankondiging van PayPal over de introductie van 'on- en off-ramps' voor Web3-betalingen is een grote overwinning voor de wereld van crypto en blockchain. Dit markeert een belangrijke stap in de richting van grotere acceptatie en integratie van digitale …
Visa en Circle: samenwerking voor de toekomst van financiën
Een baanbrekende alliantie De recente aankondiging van de samenwerking tussen Visa en Circle markeert een baanbrekende stap voorwaarts voor de financiële wereld en de bredere acceptatie van digitale valuta. In een tijd waarin de fintech-revolutie de traditionele financiële sector opschudt, …
Blockchain: de toekomst van traditionele financiële markten
Een revolutionaire stap van de London Stock Exchange Group De London Stock Exchange Group (LSEG) heeft ambitieuze plannen onthuld voor een nieuw digitaal marktbedrijf dat traditionele financiële activa zal verhandelen op de blockchain-technologie, die vooral bekend staat om zijn rol …