Kennisbank

Overzicht Crypto Wallets

We hebben een aantal crypto wallets vergeleken. We hebben de details van transactiemogelijkheden, interface en beveiliging op een rij gezet voor crypto wallets die non-custodial zijn, dus de privé sleutels en seed phrases zijn in eigen beheer. We hebben zowel software als hardware wallets onder de loep genomen.

We houden het overzicht crypto wallets bij in een Google Sheet, zodat we alle gegevens op één plaats bijhouden. Je kunt de sheet hier bekijken. We hebben de kolommen die bij een beoordelingscategorie hoort een kleur gegeven: transactiemogelijkheden (oranje), interface (geel) en beveiliging (rood). De overige kolommen zijn grijs en niet relevant. Elk kolom kopje in de sheet heeft een korte beschrijving.

Transactiemogelijkheden (Oranje)

Transactiemogelijkheden betreft de hoeveelheid coins die ondersteund worden, de verschillende vormen van transactiesmogelijkheden, staking en DEX support. Software wallets hebben over het algemeen meer mogelijkheden, maar zijn dan ook minder veilig dan een hardware wallet. Veel wallets bieden een on-ramp om je fiat geld te gebruiken voor een aankoop van crypto. Er wordt dan gebruik gemaakt van een derde partij om de transactie te doen. Staking, of andere rente achtige opties, zijn niet bij alle wallets mogelijk.

Interface (Geel)

Is de wallet beschikbaar in het Nederlands? Veel wallets zijn in het Engels. Een enkele zijn beschikbaar in het Nederlands. Hoe is de hulp van de wallet? De support verschilt van wallet tot wallet. Een aantal hebben support via email. Andere hebben weer support via een community forum. Kijk naar wat jou het beste past.

Beveiliging (Rood)

Heel belangrijk: Bij een wallet waar je zelf in beheer bent van de sleutels, is het heel belangrijk om de beveiliging op orde te hebben. Software wallets openen gaat makkelijk. Niet alle software wallets bieden dezelfde beveiliging opties aan. Let op de opties van een wachtwoord, het toevoegen van 2FA naast een wachtwoord, en hoe je de seedphrase kan opslaan.

0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Laatste artikelen

PayPal versterkt de brug naar web3 betalingen
De recente aankondiging van PayPal over de introductie van 'on- en off-ramps' voor Web3-betalingen is een grote overwinning voor de wereld van crypto en blockchain. Dit markeert een belangrijke stap in de richting van grotere acceptatie en integratie van digitale …
Visa en Circle: samenwerking voor de toekomst van financiën
Een baanbrekende alliantie De recente aankondiging van de samenwerking tussen Visa en Circle markeert een baanbrekende stap voorwaarts voor de financiële wereld en de bredere acceptatie van digitale valuta. In een tijd waarin de fintech-revolutie de traditionele financiële sector opschudt, …
Blockchain: de toekomst van traditionele financiële markten
Een revolutionaire stap van de London Stock Exchange Group De London Stock Exchange Group (LSEG) heeft ambitieuze plannen onthuld voor een nieuw digitaal marktbedrijf dat traditionele financiële activa zal verhandelen op de blockchain-technologie, die vooral bekend staat om zijn rol …