Kennisbank

Overzicht Crypto Wallets

We hebben een aantal crypto wallets vergeleken. We hebben de details van transactiemogelijkheden, interface en beveiliging op een rij gezet voor crypto wallets die non-custodial zijn, dus de privé sleutels en seed phrases zijn in eigen beheer. We hebben zowel software als hardware wallets onder de loep genomen.

We houden het overzicht crypto wallets bij in een Google Sheet, zodat we alle gegevens op één plaats bijhouden. Je kunt de sheet hier bekijken. We hebben de kolommen die bij een beoordelingscategorie hoort een kleur gegeven: transactiemogelijkheden (oranje), interface (geel) en beveiliging (rood). De overige kolommen zijn grijs en niet relevant. Elk kolom kopje in de sheet heeft een korte beschrijving.

Transactiemogelijkheden (Oranje)

Transactiemogelijkheden betreft de hoeveelheid coins die ondersteund worden, de verschillende vormen van transactiesmogelijkheden, staking en DEX support. Software wallets hebben over het algemeen meer mogelijkheden, maar zijn dan ook minder veilig dan een hardware wallet. Veel wallets bieden een on-ramp om je fiat geld te gebruiken voor een aankoop van crypto. Er wordt dan gebruik gemaakt van een derde partij om de transactie te doen. Staking, of andere rente achtige opties, zijn niet bij alle wallets mogelijk.

Interface (Geel)

Is de wallet beschikbaar in het Nederlands? Veel wallets zijn in het Engels. Een enkele zijn beschikbaar in het Nederlands. Hoe is de hulp van de wallet? De support verschilt van wallet tot wallet. Een aantal hebben support via email. Andere hebben weer support via een community forum. Kijk naar wat jou het beste past.

Beveiliging (Rood)

Heel belangrijk: Bij een wallet waar je zelf in beheer bent van de sleutels, is het heel belangrijk om de beveiliging op orde te hebben. Software wallets openen gaat makkelijk. Niet alle software wallets bieden dezelfde beveiliging opties aan. Let op de opties van een wachtwoord, het toevoegen van 2FA naast een wachtwoord, en hoe je de seedphrase kan opslaan.

0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Laatste artikelen

Waarom crypto het geld van de toekomst is (en waarom sommige mensen het nog steeds niet begrijpen)
Cryptocurrencies hebben de afgelopen jaren veel aandacht gekregen en zijn uitgegroeid tot een belangrijk onderdeel van de moderne financiële wereld. Toch zijn er nog steeds mensen die sceptisch zijn en het concept niet volledig begrijpen. In dit artikel leggen we …
Primeur in 2010: Eerste productaankoop met bitcoin zet digitale valuta op de kaart
In 2010 vond er een opmerkelijke gebeurtenis plaats die de geschiedenis van cryptocurrencies zou markeren. Voor het eerst werd een fysiek product aangeschaft met bitcoin, een opkomende digitale valuta die destijds nog in de kinderschoenen stond. Deze mijlpaal van een …
Politie operatie SpecTor neemt illegale handel op dark web onder vuur met behulp van crypto transacties
Het Dark Web, een schaduwrijk deel van het internet, is vaak in opspraak vanwege illegale praktijken. Recentelijk hebben wetshandhavingsinstanties wereldwijd echter grote successen geboekt in het bestrijden van criminele activiteiten op het Dark Web. De FBI is een belangrijke speler …