Kennisbank

Europees Eerste Bitcoin ETF met Decarbonisatiestrategie genoteerd op Euronext Amsterdam

Jacobi Asset Management heeft zojuist een historische mijlpaal bereikt door de eerste Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF) van Europa te noteren op Euronext Amsterdam. Wat dit nog opmerkelijker maakt, is dat dit ETF voldoet aan de SFDR Artikel 8-voorschriften dankzij zijn decarbonisatiestrategie. Maar wat betekent dit nu precies en waarom is het goed nieuws voor de cryptowereld?

Decarbonisatie voor een Duurzame Toekomst

Deze ETF, met de naam Jacobi FT Wilshire Bitcoin ETF en aangeduid met de ticker BCOIN, is niet zomaar een ETF. Het is de allereerste digitale activa-fonds in Europa dat in overeenstemming is met SFDR Artikel 8. Dit betekent dat het fonds niet alleen gericht is op financiële winst, maar ook rekening houdt met milieu-, sociale en governance-overwegingen (ESG). Met een decarbonisatiestrategie probeert het fonds de ecologische voetafdruk van Bitcoin te verminderen, wat perfect past binnen ESG-principes.

Versterking van Bitcoin’s Legitimiteit

Deze ontwikkeling is een belangrijke stap in het bevorderen van de legitimiteit en aanvaarding van Bitcoin en andere digitale activa. Doordat het voldoet aan de strikte ESG-normen, opent het de deur voor institutionele beleggers en fondsbeheerders die anders misschien terughoudend zouden zijn. Dit kan leiden tot een grotere institutionele betrokkenheid en verdere acceptatie van cryptocurrencies als een legitieme investeringsklasse.

Transparantie en Groene Investeringen

Het meest opvallende aan deze ETF is de decarbonisatiestrategie, aangedreven door een verifieerbare ingebouwde Renewable Energy Certificate (REC) oplossing van Zumo. Dit gaat verder dan simpelweg compenseren voor CO2-uitstoot, omdat het zich richt op de elektriciteitsconsumptie van Bitcoin. Dit betekent dat investeerders kunnen zien dat de energie die wordt gebruikt om Bitcoin te mijnen en te verhandelen, afkomstig is van duurzame bronnen. Deze transparantie is van onschatbare waarde in de wereld van financiële investeringen.

Naar een Duurzame Crypto-toekomst

De notering van de Jacobi FT Wilshire Bitcoin ETF op Euronext Amsterdam is niet alleen een mijlpaal voor de cryptowereld, maar ook voor duurzame investeringen. Het markeert een stap in de richting van meer verantwoorde en groene investeringen in de snelgroeiende digitale activa-markt. Dit nieuws illustreert hoe crypto niet alleen financiële kansen biedt, maar ook kan bijdragen aan een duurzame toekomst.

0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Laatste artikelen

PayPal versterkt de brug naar web3 betalingen
De recente aankondiging van PayPal over de introductie van 'on- en off-ramps' voor Web3-betalingen is een grote overwinning voor de wereld van crypto en blockchain. Dit markeert een belangrijke stap in de richting van grotere acceptatie en integratie van digitale …
Visa en Circle: samenwerking voor de toekomst van financiën
Een baanbrekende alliantie De recente aankondiging van de samenwerking tussen Visa en Circle markeert een baanbrekende stap voorwaarts voor de financiële wereld en de bredere acceptatie van digitale valuta. In een tijd waarin de fintech-revolutie de traditionele financiële sector opschudt, …
Blockchain: de toekomst van traditionele financiële markten
Een revolutionaire stap van de London Stock Exchange Group De London Stock Exchange Group (LSEG) heeft ambitieuze plannen onthuld voor een nieuw digitaal marktbedrijf dat traditionele financiële activa zal verhandelen op de blockchain-technologie, die vooral bekend staat om zijn rol …