Kennisbank

Bitrue Crypto Exchange Gehacked

Op 14 april 2023 heeft crypto exchange Bitrue te maken gehad met een hack. Hackers zijn erin geslaagd om miljoenen aan cryptovaluta te stelen. De exchange heeft dit nieuws bevestigd in een verklaring op haar website. Ze hebben aangegeven dat het onmiddellijk stappen heeft ondernomen om de hack te onderzoeken en de schade te beperken.

23 miljoen dollar

Volgens de verklaring van Bitrue hebben de hackers toegang gekregen tot de wallets van de exchange door gebruik te maken van een beveiligingslek in het systeem. Hierdoor konden zij verschillende cryptovaluta stelen. De totale waarde van de gestolen cryptovaluta is ongeveer 23 miljoen dollar.

De exchange heeft onmiddellijk na ontdekking van de hack haar systemen stilgelegd en is begonnen met een grondig onderzoek. Daarnaast heeft Bitrue ook contact opgenomen met de betrokken autoriteiten en andere exchanges om de gestolen cryptovaluta op te sporen en terug te halen.

Onbekend wie achter de hack zit

Het is nog niet duidelijk wie er achter de hack zit en of er gegevens van gebruikers zijn gestolen. Bitrue heeft echter aangegeven dat het de veiligheid en privacy van haar gebruikers hoog in het vaandel heeft staan. Ze zullen er alles aan zal doen om deze te beschermen.

Deze hack onderstreept nogmaals het belang van een goede beveiliging van crypto exchanges. Daarom is het belangrijk om altijd zorgvuldig om te gaan met het bewaren van je cryptovaluta. Lees onze tips over hoe jij je crypto’s veilig houdt. Maak alleen gebruik van exchanges met een goede reputatie op het gebied van veiligheid. Check ons Overzicht Nederlandse Crypto Handelsplatformen.

turned on computer monitor displaying text

Als je bij Bitrue klant bent en je zorgen maakt over de veiligheid van je account en je cryptovaluta, is het raadzaam om contact op te nemen met de exchange voor meer informatie en om de nodige stappen te ondernemen om je account te beveiligen.

Bitrue heeft aangegeven dat het de nodige maatregelen zal nemen om de beveiliging van haar systemen te verbeteren. We zullen moeten afwachten hoe deze situatie zich verder ontwikkelt en welke gevolgen dit heeft voor de crypto-industrie en de beveiliging van crypto exchanges in het algemeen.

0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Laatste artikelen

Waarom crypto het geld van de toekomst is (en waarom sommige mensen het nog steeds niet begrijpen)
Cryptocurrencies hebben de afgelopen jaren veel aandacht gekregen en zijn uitgegroeid tot een belangrijk onderdeel van de moderne financiële wereld. Toch zijn er nog steeds mensen die sceptisch zijn en het concept niet volledig begrijpen. In dit artikel leggen we …
Primeur in 2010: Eerste productaankoop met bitcoin zet digitale valuta op de kaart
In 2010 vond er een opmerkelijke gebeurtenis plaats die de geschiedenis van cryptocurrencies zou markeren. Voor het eerst werd een fysiek product aangeschaft met bitcoin, een opkomende digitale valuta die destijds nog in de kinderschoenen stond. Deze mijlpaal van een …
Politie operatie SpecTor neemt illegale handel op dark web onder vuur met behulp van crypto transacties
Het Dark Web, een schaduwrijk deel van het internet, is vaak in opspraak vanwege illegale praktijken. Recentelijk hebben wetshandhavingsinstanties wereldwijd echter grote successen geboekt in het bestrijden van criminele activiteiten op het Dark Web. De FBI is een belangrijke speler …